Info Putra Heights 2016

Cara mengenali email spam kredit kad di Malaysia

Saya baru sahaja menggunakan kredit kad dari Standard Chartered bank ni di sebabkan kredit kad lama dari Maybank2cards sudah tidak bagi lagi rebat untuk petrol.

Kredit Kad Standards Chartered ( Standards Chartered Credit Cards ) ini memberikan pulangan rebat untuk petrol walaupuan tidak banyak dan juga mempunyai syarat penggunaan untuk membolehkan kita mendapat rebat petrol.

Sebagai contoh, kalau dalam sebulan. guna sebanyak rm500, baru boleh dapat rebat 4% untuk petrol ( sebelum ni kalau guna Amex Maybank2cards, rebat petrol pada hujung minggu sahaja ialah sebanyak 5%.

Itu hal lain. Kali ni saya nak kongsi bagaimana cara kita nak mengenali spam email yang di hantar ke email untuk menjerat kita. 

Cara mengenali email spam kredit kad di Malaysia


Disebabkan saya baru guna Kredit Kad Standards Chartered ( Standards Chartered Credit Cards ) dan daftar akaun secara online, jadi spam email ni tidak dapat di elakkan. Tetapi kita boleh cuba elakkan benda ni terjadi kepada kita.


Kredit Kad Standards Chartered ( Standards Chartered Credit Cards )

Cuba tengok gambar di atas dan ini adalah contoh email yang di hantar. Nampak seperti dari Kredit Kad Standards Chartered ( Standards Chartered Credit Cards ) kan tetapi sebenarnya bukan, jangan tertipu. Logo tu semua boleh copy paste online. Jadi, kat sini ada dua cara untuk kenali email spam ini la selain daripada kita call bank tanya pasal email ni.

alamat email - tengok alamat email penghantar drichard@unionky.edu. Email dari Kredit Kad Standards Chartered ( Standards Chartered Credit Cards ) tidak seperti ini, mesti ada nama Standard Chartered ( email ofis ).

link yang di berikan - tengok link yang di berikan di dalam email. Jika kita klik pada link tersebut yang ada nama Standards Chartered, kita sebenarnya akan pergi ke website lain. Anda boleh tengok kat url link tersebut. Harus di ingat, paparan mana-mana website boleh ditiru dengan senangnya termasuklah logo. Jangan kita tertipu dengan penipuan kredit kad seperti ini.

Jadi, jika anda menerima email seperti ini, jangan respon dan klik link yang di berikan. Buat tak tahu sahaja supaya kredit kad anda selamat. Ini hanyalah contoh. Jika anda gunakan kredit kad bank lain juga benda yang sama boleh berlaku.


Tag : Kredit Kad
2 Komentar untuk "Cara mengenali email spam kredit kad di Malaysia"

Adakah anda memerlukan pinjaman kredit kewangan yang mendesak?
* Pemindahan Sangat cepat dan serta-merta ke akaun bank anda
* Bayaran balik bermula lapan bulan selepas anda mendapatkan wang
akaun bank
* Kadar faedah yang rendah sebanyak 2%
* Bayaran balik jangka panjang (1-30 tahun) Panjang
* Terma pinjaman yang fleksibel dan bayaran bulanan
*. Berapa lama masa yang diambil untuk membiayai? Selepas mengemukakan permohonan pinjaman
Anda boleh mengharapkan jawapan awal kurang dari 24 jam
pembiayaan dalam 72-96 jam selepas menerima maklumat yang mereka perlukan
dari awak.

Hubungi sah dan syarikat amanah berlesen yang dibenarkan
bahawa bantuan kewangan kepada negara-negara lain.
Untuk maklumat dan pinjaman lebih permohonan membentuk perniagaan bersama, melalui

e-mel: cashfirmarena@gmail.com

SIR EVA DEMETER
Ketua Pengarah
CASHFIRM


Adakah anda memerlukan pinjaman kredit kewangan yang mendesak?
* Pemindahan Sangat cepat dan serta-merta ke akaun bank anda
* Bayaran balik bermula lapan bulan selepas anda mendapatkan wang
akaun bank
* Kadar faedah yang rendah sebanyak 2%
* Bayaran balik jangka panjang (1-30 tahun) Panjang
* Syarat-syarat pinjaman yang fleksibel dan bayaran bulanan
*. Berapa lama masa yang diambil untuk membiayai? Selepas menghantar permohonan pinjaman
Anda boleh mengharapkan jawapan awal kurang daripada 24 jam
pembiayaan dalam 72-96 jam selepas menerima maklumat yang mereka perlukan
dari awak.

Hubungi syarikat ini sah dan berlesen, yang diberi kuasa
untuk memberi bantuan kewangan kepada Everybody
Maklumat dan permohonan pinjaman lebih bentuk

email: cashfirmarena@gmail.com
Selamat sejahtera
Sir Joel Williams

Tinggalkan sepatah dua kata untuk tatapan pengunjung putraheights.org.

Back To Top