Info Putra Heights 2016

Parti Liar Mereka Tak Takut Ker?

Parti Liar Mereka Tak Takut ker? Siapa tahu tentang Parti Liarmacam ini. Walaupun saya tidak baik namum saya rasa tegerak hati juga untuk merasakan ketidakpuasan hati saya di sini. Saya masih cintakkan Islam dan Umat ini.

Sahari dua ini bila jalan-jalan dalam blog kawan-kawan ada terbaca cerita tentang Parti Liar yang pada saya amat tidak sesuai untuk ada dalam negara Malaysia yang tercinta. Tidak kira siapa yang nak pergi atau pun siapa yang anjurkan. Pada saya amat tidak patut untuk diteruskan. Bila baca di tempat-tempat lain pula rasa bersyukur juga. Rasanya tak jadi parti liartersebut sebab pihak berkuasa dah ambil tindakan. Alhamdulillah terhenti juga usaha orang batil nak rosakkan akhlak orang Islam.

Rasanya jika parti tersebut berlangsung, takut-takut ada juga orang Islam yang pergi join benda tak baik macam tu. Tak perlu saya nak letakkan info parti tersebut disini. Cuma saya nak ucapkan terima kasih kepada pihak berwajib kerana dengan usaha anda, parti tersebut tidak akan berlangsung secara terang-terangan. Tak tahulah jika mereka berdegil dan buat dengan cara senyap-senyap pula.

Parti Liar Mereka Tak Takut ker?, parti liar,
Parti Liar Mereka Tak Takut ker?

Kenapa Saya Tak Suka Parti Liar?
Saya pernah dengar ada usataz mengajar dan baca hadis berkenaan kelakuan maksiat yang dibuat secara terang-terangan, Apa kesannya? Jika maksiat tersebut dibuat secara terang-terangan dan tidak ada sesiapa yang mencegahnya maka semua orang akan dapat dosa sebab tak larang perlakuan maksiat tersebut. Jika keadaan ini berlaku dan bala turun asbab perlakuan dosa tersebut. Semua orang akan berdosa dan akan kena bala yang Allah S.W.T hantar.

Namun jika keadaan maksiat yang dilakukan secara terang-terangan dan ada orang/golongan yang mencegahnya. Maka orang yang mencegah maksiat tersebut akan terselamat daripada dosa sebab dia dah cuba cegah maksiat tersebut. Jika orang yang buat maksiat masih teruskan juga maksiat tersebut. Maka mereka(si pencegah) tidak berdosa kerana mereka telah berusaha untuk mencegahnya. Jika bala turun insyallah mereka akan diselamatkan Allah S.W.T daripada bala tersebut. Atau pun jika mereka kena bala yang menimpa sama seperti orang yang berosa, apabila hari kebangkitan(kiamat) selepas mati mereka akan diasingkan daripada mereka yang dosa tadi.

Apa yang penting cubalah dengan apa cara sekalipun jika masih ada parti-parti liar sebegini, berusahalah kita untuk mencegahnya. Jika kita ingin selamat di dunia dan akhirat buatlah sesuatu apaabila maksiat berlaku. Ingat!! hidup cuma sekali, bersama kita semua menghargainya. Jadilah seorang Isan yang boleh memberi manfaat kepada orang lain.Yang boleh dijadikan contoh kepada orang lain agar menjadi baik pada pandangan Allah S.W.T.

0 Komentar untuk "Parti Liar Mereka Tak Takut Ker?"

Tinggalkan sepatah dua kata untuk tatapan pengunjung putraheights.org.

Back To Top