Info Putra Heights 2016

Makanan elak kanser berlaku

Kanser adalah penyakit yang mengancam nyawa . Ia menghilangkan tersayang kami seseorang daripada kami, dalam jangka masa beberapa bulan. Hari ini, di setiap negara dan dalam setiap isi rumah ada satu orang yang hidup dengan penyakit ini. Walaupun sesetengah orang terus hidup selepas menjadi mangsa kepada cengkaman kanser, tetapi kebanyakan mereka kehilangan nyawa mereka . Ironinya adalah , sebelum kita boleh menangkap memegang penyakit ini , penyakit ini memegang kami. Kita tidak tahu bagaimana atau di mana membentuk penyakit ini mengambil masuk ke dalam tubuh manusia .


Walaupun orang dari seluruh dunia mengalami pelbagai jenis kanser seperti paru-paru , otak, kanser payudara dan kanser kulit , sebenarnya ada beberapa jenis makanan yang boleh membantu untuk melawan kanser.


Limau gedang : Makan grapefruits meningkatkan jumlah Vitamin C di dalam badan. Sel-sel kanser terbentuk di dalam badan yang disebabkan oleh kehadiran sebatian nitrogen, yang dihasilkan disebabkan oleh kekurangan Vitamin C. Dengan mempunyai limau gedang , seseorang boleh mengurangkan risiko mempunyai payudara , pundi kencing dan kanser perut.


Peanut Butter: Mentega Kacang mengandungi Vitamin E. Anda boleh mempunyai ini sama ada dengan roti semasa sarapan pagi atau dengan roti bakar gandum pada bila-bila hari.


Beri : Tiga jenis buah beri adalah membantu dalam mencegah kanser. Mereka adalah cranberry, beri biru dan Raspberi . Buah-buahan ini mengandungi antioksidan dikenali sebagai pterostilbene , yang melawan terhadap semua sel-sel kanser mengeluarkan dalam badan.


Kentang manis: People, mengalami paru-paru dan perut kanser dinasihatkan supaya memakan kentang manis oleh doktor. Ia mengandungi antioksidan yang sangat berkuasa dikenali sebagai Beta karotena yang membantu untuk memerangi terhadap kanser. Wanita yang mengalami kanser payudara juga dinasihatkan supaya kentang manis.


Ground Flaks benih: benih flaks Ground mengandungi Omega -3 asid lemak , yang menghalang pertumbuhan tumor dalam badan. Selain itu , mutasi sel juga dapat dikurangkan ke tahap yang besar dengan mengambil biji rami tanah.


Kunyit : Kebanyakan daripada kita, tidak tahu bahawa kunyit sebenarnya membantu untuk mengurangkan kanser. Ia mengandungi bahan yang dikenali sebagai curcumin yang bertindak sebagai agen anti -radang. Ujian telah dilakukan ke atas haiwan makmal , ia dilihat bahawa kunyit boleh membantu mencegah payudara , perut dan kanser paru-paru.


Teh Hijau: Kebanyakan kita mempunyai teh hijau untuk membida kata perpisahan kepada tanda-tanda penuaan dan mengekalkan rupa muda, tetapi teh hijau juga membantu untuk mengurangkan risiko mempunyai pankreas dan rektum kanser. Ia mengandungi catechin yang membantu untuk menghentikan pertumbuhan sel-sel kanser di dalam badan seseorang.


Termasuk makanan yang di atas dan buah-buahan dalam diet anda dan berkata selamat tinggal kepada Kanser.

0 Komentar untuk "Makanan elak kanser berlaku"

Tinggalkan sepatah dua kata untuk tatapan pengunjung putraheights.org.

Back To Top