Info Putra Heights 2016

Jalan-jalan di Port Dickson

Hujung minggu lepas, aku pergi lepak-lepak di Port Dickson, nak tenangkan minda skit sambil hirup udara masin tepi pantai nih, aku memang suka ke tepi pantai bermain ombak dan usha-usha apa yang patut. Dari Subang Jaya, dekat je nak ke Port Dickson ni, tak sempat nak boring dah sampai, bayar tol skit ( 2 tol ) follow sign board jer, sampai le tu. Lagi satu kat Port Dickson ni orang kata ikan bakar dia best? Iya ke? Sapa-sapa pernah ke Port Dickson mesti dah try ikan bakar kat sini. Kalau korang nak usha lagi, aku pernah jalan-jalan kat tepi pantai yang lain di Malaysia nih. 

Lokasi Dan Review Avillion Port Dickson


Tengok peta skit yang aku ambil dari cuti.my, senang je nak cari hotel dan resort kat Port Dickson nih, belambak sama ada dah penuh ke belum, tu jer.


Lokasi Avillion Admiral Cove Port Dickson




Kat sini tempat bot berlabuh rupanya sebab tepi kolam banyak bot di ikat kat sini

Ni bilik yang aku duduk, ada kipas dan ekon tapi takde kapet. Kalau keluar bilik air nanti licin, kena hati-hati skit. Bilik ni harga dalam rm197 ( ada orang sponsor hoho ). Ada kelihatan beberapa ekor anak lipas dalam bilik nih hoho
Kolam mandi terbaik, tapi takde gelungsur yg budak-budak dan orang tua cam aku suka. Bentuk kolam ni unik kit. tile kaler biru tu yg nampak biru tuh.

Ini tempat breakfeast bahagian luar restoran, kat dalam pun ada. Kalau kat luar boleh nampak laut.
Ada lagi kolam renang, tempat budak main. Aku cadangkan sapa-sapa yang belum lepas berenang tuh, sila berendam kat sini je. Air paras kaki labah-labah jer.






Ni pantai sebelah Avillion Admiral Cove, boleh jalan kaki ke pantai nih. Best sini sebab pantai landai, boleh mandi dan manda juga main pasir buat istana pasir. Tak ramai orang kat pantai nih.


Tempat makan di Port Dickson


Tempat makan kalau tempat-tempat tepi pantai cam nih, belambak ler, cari je mana nak. Aku usha-usha nak cari tempat ikan bakar Port Dickson ni, tapi agak jauh plak dari hotel aku duduk nih, yang paling dekat Restoran Sri Mesra dan budak-budak hotel pun rekemen tempat ni. Jadi makan malam aku kat sini. Sup tulang perghhh... baikkk ( mungkin juga sebab sup tu dah nak habis, tu yg kawww tu, pekat semacam ) dan juga seafood le kat sini. Ikan siaz besar-besar baq hang. Harga banding dengan KL, sini lagi murah le.





Jadi untuk ke Port Dickson atau ke tempat-tempat peranginan lain, sangat lah sesuai cuti-cuti sekolah nih. Sila rancang perjalanan dan jangan over bajet, kalau ada duit mudah dapat takpe le kan. Buat duit dengan adsense pun belum masuk lagi ni. Satu je hampeh skit kali nih, power bank murah belum beli lagik hoho.. asyik kekurangan bateri je smart hone nih.

Jadi kongsi sikit pengalaman korang kat Port Dickson.
Tag : Travel
0 Komentar untuk "Jalan-jalan di Port Dickson"

Tinggalkan sepatah dua kata untuk tatapan pengunjung putraheights.org.

Back To Top