Info Putra Heights 2016

Kotak misteri?

KUALA LUMPUR -Tiga buah kotak yang dikhuatiri mengandungi bahan letupan ditemui di tiga lokasi semalam iaitu dua masing-masing di luar bilik gerakan DAP di Jinjang Utara dan bilik gerakan di Vista Lavinda di Puchong manakala sebuah lagi kotak ditemui di sebuah gerai makan di Seri Kembangan.
Kotak mencurigakan di Jinjang Utara, Kepong ditemui pada pukul 8 pagi, kotak kedua di kedai makan di Seri Kembangan ditemui pada pukul 11 pagi dan kotak ketiga di Apartmen Vista Lavinda di Persiaran Kinrara ditemui pada pukul 5 petang.
 
Timbalan Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar berkata, siasatan awal Unit Pemusnah Bom Polis Diraja Malaysia (PDRM) ke atas kotak yang ditemui di Jinjang Utara mendapati kotak tersebut diisi dengan sebuah tin, wayar dan satu objek hitam yang mempunyai tulisan 'bom'.
"Unit pemusnah bom masih memeriksa tin, wayar dan objek hitam itu benar bom atau sebaliknya," kata beliau pada sidang akhbar di Bukit Aman di sini semalam.
Menurut beliau, polis percaya pihak yang meletakkan kotak di luar bilik gerakan DAP itu bertujuan untuk mengganggu ketenteraman awam menjelang hari pengundian.
 
0 Komentar untuk "Kotak misteri?"

Tinggalkan sepatah dua kata untuk tatapan pengunjung putraheights.org.

Back To Top