Info Putra Heights 2016

Sanggup bujang kerana si kucing

Kangar: "Saya tak kisah hidup bersendirian kerana lebih bahagia apabila bermanja sambil melihat keletah kucing peliharaan biarpun terpaksa berhabis RM2,000 sebulan."
Begitu kata pesara kerajaan, Norsiah Ismail, 57, dari Pengkalan Assam, dekat sini, apabila sanggup mengetepikan soal jodoh sehingga menolak beberapa lamaran kerana menyayangi kucing baka tempatan dan Parsi yang dipeliharanya sejak 40 tahun lalu.

Norsiah yang minat memelihara kucing sejak berusia 17 tahun berkata, demi kasih terhadap haiwan itu, dia banyak menghabiskan masa dengan 45 kucing, termasuk yang dipungut di tepi jalan, selain menyediakan rumah khas dilengkapi lantai mozek, kipas dan langsir.
"Hidup saya lebih tenang apabila dapat bersama kucing biarpun memerlukan kos tinggi untuk penjagaan kesihatan dan makanan mereka.

"Lebih baik hidup sendiri daripada berkahwin kerana tidak semua lelaki sukakan kucing," katanya ketika ditemui pada Karnival Kucing Comel Perlis 2013 di Taman Ular dan Reptilia Sungai Batu Pahat, di sini, semalam.

Karnival dianjurkan dengan kerjasama Perbadanan Kemajuan Ekonomi Negeri Perlis (PKENPs), Pejabat Kementerian Pelancongan dan Tourism Malaysia Perlis bagi memberi pendedahan dan kebajikan kucing secara menyeluruh.
Foto
NORZIAH bersama kucingnya di Karnival Kucing Comel Perlis yang diadakan di Taman Ular dan Reptilia Perlis.
Norsiah berkata, dia sanggup memungut kucing terbiar untuk dipelihara, selain membeli daripada individu atau kedai haiwan.

Menurutnya, dia juga akan memastikan setiap kucing peliharaannya dimandikan setiap pagi, selain diberi makanan berkhasiat tiga kali sehari.
0 Komentar untuk "Sanggup bujang kerana si kucing"

Tinggalkan sepatah dua kata untuk tatapan pengunjung putraheights.org.

Back To Top