Info Putra Heights 2016

Piala Malaysia - Selangor gigit jari

Shah Alam: Saingan sengit hingga penentuan penalti membolehkan Johor Darul Takzim (DT) mara ke separuh akhir Piala Malaysia menewaskan Selangor di Stadium Shah Alam, malam tadi.
Kemenangan 2-1 diraih Selangor pada suku akhir pertama gagal dipertahankan apabila pelawat berjaya bangkit mencatatkan kemenangan 2-1 sekali gus menjadikan kedudukan agregat terikat 3-3.

Tambahan masa 30 minit turut gagal menentukan pemenang dan penentuan sepakan penalti menyaksikan Johor DT mencatatkan kemenangan 4-2 menerusi sepakan penalti.
Penjaga gol Johor DT Muhd Al Hafiz menjadi wira apabila menyelamatkan sepakan Mahali Jasuli dan K Gurusamy dengan empat pemain pelawat berjaya menggegar gawang Norazlan Razali.

Keputusan itu membolehkan anak buah Fandi Ahmad bertemu Pahang di separuh akhir yang dijadual berlangsung penghujung bulan depan.

Disaksikan kira-kira 40,000 penyokong, Selangor yang menurunkan barisan terbaik mengasak sejak awal dengan Francis Forkey Doe dan Mohd Amri Yahyah mencetuskan kegerunan kepada pelawat.
Foto
MAHALI (kanan) jaring gol pembukaan.
Bagaikan tidak terdaya menahan asakan tuan rumah, gawang Johor DT akhirnya dibolosi menerusi gandingan Mahali dan Amri yang saling bertukar hantaran untuk mencipta gol pendahuluan pada minit ke-29.

Bagaimanapun pengadil perlawanan, Lismatio Mohem Mohd Tisan menjadi tumpuan apabila sesetengah keputusannya dipersoal penonton dalam beberapa insiden kekasaran yang berlaku pada babak kedua.
Ketiadaan Doe pada awal babak kedua kerana kecederaan membuka ruang kepada pelawat menguasai perlawanan terutamanya dengan kemasukan Leonel Nunez dan Mohd Safee Sali untuk menguatkan jentera serangan Harimau Selatan.

Beberapa gerakan berbahaya Johor DT berjaya dipatahkan Norazlan di gawang Selangor namun akhirnya dibolosi pada m-66.

Percubaan cantik dari luar kotak penalti membolehkan Nunez menggegar gawang untuk membangkitkan semangat pelawat terus memburu gol.

Akhirnya ia membuahkan hasil apabila Nunez yang tampil buat kali pertama untuk Johor DT meledak sekali lagi pada m-86 untuk menjadikan keputusan akhir 2-1 dan menyamakan agregat 3-3
0 Komentar untuk "Piala Malaysia - Selangor gigit jari"

Tinggalkan sepatah dua kata untuk tatapan pengunjung putraheights.org.

Back To Top