Info Putra Heights 2016

Pasir Gudang: Kehadiran bintang muda bola sepak negara, Mohd Nazmi Faiz Mansor pada separuh masa kedua perlawanan persahabatan antara PKNS dan Johor tidak memberi sebarang impak berikutan pasukan barunya itu tewas 0-2 kepada tuan rumah.
Pemain berusia 19 tahun itu tampak belum serasi bersama rakan sepasukan barunya pada perlawanan pertama bersama PKNS, selepas pulang secara mengejut dari kelabnya di Portugal, akhir bulan lalu. Johor mencatat kemenangan selesa 2-0 hasil jaringan minit ke-49 menerusi pemain import, Juan Muriel Orlando dan minit ke-59 di Stadium Majlis Perbandaran Pasir Gudang, semalam.

Nazmi ketika ditemui mengaku belum serasi bersama rakan sepasukan baru kerana baru pertama kali beraksi bersama.
Bekas pemain kelab Divisyen Satu Portugal, SC Beira-Mar itu berkata, dia memerlukan dua atau tiga perlawanan sebelum dapat membentuk keserasian tapi yakin boleh memberikan sumbangan bermakna kepada pasukan barunya itu.

"Alhamdulilah perlawanan pertama saya bersama PKNS berjalan lancar tapi masih banyak aspek perlu diperbaiki, banyak kelemahan saya dan saya akan baikinya.

"Setakat ini saya belum mendapat keserasian dalam pasukan ini dan mungkin memerlukan dua atau tiga perlawanan sebelum kami mampu mengenali corak permainan masing-masing," katanya.
Pada masa sama, Nazmi berkata, dia akan menggunakan tempoh dua bulan untuk berlatih bagi memperkemaskan permainannya sebelum dibenarkan beraksi pada Liga Super April ini.

Pemain muda kebangsaan itu berkata, buat masa ini dia belum bersedia menduduki peperiksaan Sijil Peperiksaan Malaysia (SPM) kerana banyak perkara perlu diselesaikan.
0 Komentar untuk " "

Tinggalkan sepatah dua kata untuk tatapan pengunjung putraheights.org.

Back To Top