Info Putra Heights 2016

Piala AFF: 'Kami doakan kemenangan'

SELURUH rakyat Malaysia mendoakan skuad Harimau Malaya mampu mengulangi kejayaan memenangi Piala AFF Suzuki dua tahun lalu, dengan menumpaskan Thailand pada saingan separuh akhir di Bukit Jalil, malam ini.
Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, skuad kendalian Datuk K Rajagopal perlu menggunakan kelebihan bermain di hadapan penyokong sendiri untuk mempamerkan aksi mantap dan bertenaga.

"Kemenangan nanti merupakan hadiah paling berharga kepada seluruh rakyat terutamanya untuk Perdana Menteri kita," katanya kepada Sinar Harian, semalam.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom pula berpendapat dalam perlawanan yang berdasarkan keputusan jaringan pada dua perlawanan timbal balik ini, skuad negara perlu mengambil peluang sepenuhnya beraksi di Stadium Bukit Jalil.
"Gunalah kesempatan bermain di tempat sendiri di hadapan penonton setia untuk menang dengan jaringan yang mampu menjadi bekalan di tempat lawan, nanti," katanya.
Menteri Pertahanan, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi turut yakin walau sekuat manapun pasukan Thailand, Harimau Malaya telah membuktikan mampu bangkit daripada prestasi hambar di awal pertandingan, dan mara ke separuh akhir.
"Harimau telah mengaum semula dengan sepenuh kekuatan mendaki kepayahan di awal pertandingan, saya yakin atas sokongan semua termasuk Perdana Menteri, Harimau Malaya diyakini akan berada di puncak perlawanan akhir nanti, Insya-ALLAH," katanya.

Perlawanan separuh akhir pertama akan berlangsung malam ini, manakala perlawanan timbal balik akan diadakan di Stadium Supachalasai, Bangkok pada 13 Disember ini.
0 Komentar untuk "Piala AFF: 'Kami doakan kemenangan'"

Tinggalkan sepatah dua kata untuk tatapan pengunjung putraheights.org.

Back To Top