Info Putra Heights 2016

Piala AFF Suzuki 2012 Empat pemain bakal digugur

SEKURANG-KURANGNYA empat pemain dijangka digugurkan pengendali skuad kebangsaan, Datuk K. Rajagobal dalam masa terdekat sebelum sepak mula kejohanan Piala AFF Suzuki 2012 bulan depan.
 
Nama keempat-empat pemain tersebut dijangka diketahui hari ini ataupun selepas siri aksi persahabatan antarabangsa selepas ini.
Satu sumber memberitahu Kosmo!, 'pengecilan operasi' skuad kebangsaan itu begitupun bukan sesuatu yang asing sebenarnya.
"Ia sesuatu yang normal memandangkan hanya 22 pemain sahaja yang bakal didaftarkan pada kejohanan Piala AFF Suzuki nanti.
"Buat masa ini, sekurang-kurangnya empat pemain akan digugurkan dan ia dijangka diketahui esok (hari ini) ataupun selepas aksi persahabatan antarabangsa nanti, manakala senarai sebenar skuad juga akan diumumkan sebelum saingan bermula," kata sumber itu kepada Kosmo! semalam.
Untuk rekod, seramai 28 pelatih telah mula menjalani latihan pusat di Wisma FAM, Kelana Jaya bermula 22 Oktober lalu.
Selain 28 pelatih itu, tujuh lagi pemain pelatih 'KIV' juga bakal dipanggil bila-bila masa bagi menggantikan mana-mana 28 pemain yang tercedera menjelang kejohanan Piala AFF Suzuki nanti.
 
Apa pun, keempat-empat pemain tersebut pastinya 'kempunan' menimba pengalaman berguna sepanjang siri persahabatan antarabangsa selepas ini jika mereka benar-benar digugurkan hari ini.
Ia ekoran Harimau Malaya bakal berdepan Vietnam di Stadium MyDinh, Hanoi, Sabtu ini sebelum diuji Thailand di Chiang Mai (7 November) sebelum melayan kunjungan Hong Kong di Stadium Shah Alam, 14 November.
 
Pada edisi Piala AFF Suzuki kali ini, Harimau Malaya diundi bersama Indonesia, Singapura dan Laos dalam Kumpulan B.
Malaysia akan memulakan kempen menentang Singapura pada 25 November ini, diikuti berdepan Laos dua hari kemudian sebelum menamatkan aksi kumpulan bertemu Indonesia, 1 Disember depan.
Juara tiga kali, Thailand yang merupakan tuan rumah bersama kejohanan Piala AFF Suzuki 2012 dengan Malaysia pula diundi dalam Kumpulan A bersama juara edisi 2008 Vietnam, Filipina dan Myanmar.
Perlawanan Kumpulan A akan diadakan di Stadium Rajamangala, Bangkok, Thailand manakala aksi Kumpulan B di Stadium Nasional, Bukit Jalil.
Dua pasukan teratas daripada setiap kumpulan layak ke separuh akhir
0 Komentar untuk "Piala AFF Suzuki 2012 Empat pemain bakal digugur"

Tinggalkan sepatah dua kata untuk tatapan pengunjung putraheights.org.

Back To Top