Info Putra Heights 2016

SMK Tunku Anum pertahan kejuaraan

USAHA keras akhirnya membuahkan hasil buat pasukan bola sepak SMK Tunku Anum (SMKTA) Kedah apabila mencipta kemenangan hatrik mempertahankan Piala Remaja Bawah 17 Tahun KPM 2012 dengan menewaskan SMK Mutiara Impian (SMKMI) Pulau Pinang, 4-1 pada perlawanan akhir di Stadium Darulaman, kelmarin.
Ketua jurulatih pasukan SMKTA, Mohd Zaini Othman berkata, beliau puas hati dengan kejayaan pasukannya yang meraih kejuaraan ketiga berturut-turut.

"Kejayaan kami tidak dicapai dengan mudah. Sejak mengambil tugas melatih pasukan pada 2008, kami berjaya layak ke final Bawah 15 Tahun di Manchester United 2010 tapi gagal mara ke final Piala KPM B-15 selepas tewas di separuh akhir kepada Sekolah Bola Sepak Bukit Jalil.
"Malah kami juga tewas kategori B-17 di peringkat sama tapi kini anak buah saya sudah matang dan belajar daripada kesilapan ketika mengharungi pertandingan itu pada 2010 dan akhirnya mencipta kejayaan," katanya.

Pada perlawanan kelmarin, SMKTA mendahului seawal minit ke-10 menerusi tandukan penyerang Harimau Muda C, Muhammad Shafiq Ahmad tapi pelawat menyamakan kedudukan sembilan minit kemudian menerusi Muhammad Azrul Zulkifli.

SMKTA memastikan mereka mendahului sebelum tamat separuh masa menerusi jaringan Muhammad Azri Zulkiflee pada minit ke-30 dan dua jaringan selepas rehat menerusi Shafiq dan Azri pada minit ke-60 dan 74 memastikan mereka dinobat juara musim ini.
0 Komentar untuk "SMK Tunku Anum pertahan kejuaraan"

Tinggalkan sepatah dua kata untuk tatapan pengunjung putraheights.org.

Back To Top