Info Putra Heights 2016

Penangan PSY, Sindrom “Gangnam Style” Kutip Lebih RM31 Juta!

Dunia hiburan ketika ini dilanda fenomena PSY . Atau lebih tepat,  sekarang ni ramai yang dah diserang sindrom "oppa gangnam style". Termasuklah dua rakan sekerja kami, Faizul dan Ida, sambil ketuk stori, sambil-sambil tu diorang praktis menari. Ida siap dah hafal lirik, bersungguh betul dia. Heh. (Ida jangan marah. Happy besday!:p)
Impresif, gara-gara koreografi single tersebut, PSY bukan saja dah 'merasuk' Faizul, Ida dan terbaru Shaik, bahkan sepertimana yang ramai tahu, menerusi Gangnam Style, PSY telah berjaya meraih lebih 50 juta penonton di YouTube (dalam masa 3 hari). Sekaligus lagu itu menduduki tangga no.2 (dibelakang  Carly Rae Jepsen's menerusi lagu Call Me Maybe) dalam carta muzik YouTube. Serta mendapat liputan pelbagai media dunia seperti CNN dan The Huffington Post.
 
Lihat Video:
Dan tenyata, populariti yang dikecapi empunya nama penuh Park Jae-Sang ni, di seluruh dunia menerusi single hitsnya tu menjadikan rapper sensasi kelahiran Korea Selatan ni berjaya mengaut lebih US$10 juta (RM31 juta) sehingga hari ini.
Tolak darab campur bahagi, pendapatan yang diraih single Gangnam Style melalui kontrak pengiklanan komersial yang setiap satunya bernilai mencecah lebih US$400,000 dan sekarang ni PSY mempunyai 10 kontrak. Pehhh!
Manakala konsert Summer Stand beliau yang berlangsung pada 11 Ogos lalu berjaya membawa masuk lebih 3 juta USD ke dalam poket PSY. Itu baru satu konsert. Kaya… kaya… kaya!
Sementara penjualan lagu dan album terbaru PSY yang memuatkan single Gangnam Style berjaya mengutip hampir US$800,000 dan selebihnya datang dari aktiviti seni berkaitan.
Perkembangan lain, dalam pada khabaranya ramai yang iri hari dengan kejayaan PSY, ramai juga yang nak bekerjasama dengan dengan penyanyi berusia 34 ni.
Difahamkan pengurus kepada penyanyi remaja sensasi Justin Bieber, Scooter Braun telah berjumpa dengan PSY dan kemungkinan besar mereka akan berkerjasama menghasilkan 'sesuatu' dalam masa terdekat ini. Berduet dengan Justin Bieber kah? Tunggu…
Beberapa hari lalu, T-Pain juga telah menunjukkan minatnya mahu berkolaborasi dengan PSY. Rapper popular Amerika ni meluahkan keiinginan tersebut di laman Twitternya.
0 Komentar untuk "Penangan PSY, Sindrom “Gangnam Style” Kutip Lebih RM31 Juta! "

Tinggalkan sepatah dua kata untuk tatapan pengunjung putraheights.org.

Back To Top