Info Putra Heights 2016

Saham FGV Dijangka Terus Melonjak

RAUB, 3 Julai - Nilai saham Felda Global Ventures Holdings Berhad (FGV) dijangka terus melonjak berdasarkan permintaan terhadap komoditi minyak sawit yang sentiasa meningkat setiap tahun.
 
Sehubungan itu, Timbalan Menteri Perusahaan, Perladangan dan Komoditi Datuk Hamzah Zainuddin menasihati peneroka yang memiliki saham FGV agar tidak sewenang-wenang menjualnya kerana saham terbabit akan terus melonjak sehingga ke paras yang lebih menguntungkan.
"Pasaran saham berasaskan komoditi minyak sawit adalah perniagaan yang berasaskan produk sebenar yang sedia ada dan bukannya bersandarkan kepada saham-saham spekulasi atau pasaran hadapan yang boleh dimanipulasi oleh pemain saham tetapi produknya tidak wujud," katanya, Selasa.
Beliau ditemui pemberita selepas menyampaikan wang bayaran Insentif Tanaman Semula Kelapa sawit kepada 434 peneroka Felda Lembah Klau dan 87 peneroka Felda Tersang 1 di Dewan Orang Ramai Felda Lembah Klau di sini.
 
Hamzah berkata penyenaraian FGV di Bursa Saham Malaysia adalah tepat pada masa dan ketika serta merupakan langkah bijak kerajaan yang secara tidak langsung dapat melenyapkan pelbagai tomahan serta fitnah pihak yang cuba mengagalkannya.
Timbalan Menteri itu berkata minyak sawit negara sentiasa mendapat pasaran baik dunia kerana ia berkualiti dan Malaysia merupakan pengeksport utama sawit dunia setakat ini walaupun Indoensia dan Thailand mempunyai ladang yang lebih luas.
"Tahun lepas negara memperolehi pendapatan RM80.20 bilion hasil eksport minyak sawit ke beberapa negara antaranya ialah negara China, Pakistan, India dan Eropah, manakala eksport akan terus meningkat 3.5 peratus setahun.
0 Komentar untuk "Saham FGV Dijangka Terus Melonjak"

Tinggalkan sepatah dua kata untuk tatapan pengunjung putraheights.org.

Back To Top